Доступність посилання

ТОП новини

Деканоїдзе: традиції втручання в роботу поліції політиків ще збереглися


Хатія Деканоїдзе
Хатія Деканоїдзе

Керівник національної поліції України Хатія Деканоїдзе, яка сьогодні оголосила про відставку, заявляє, що все ще збереглися «традиції втручання в роботу поліції політиків».

«І останнє, але не менш важливе.Все ще збереглися традиції втручання в роботу поліції політиків. Я не виносила сміття з хати, я – державна людина. Але вважаю своїм обов’язком звернутися до політиків і чиновників на всіх рівнях з проханням і навіть вимогою відмовитися від втручання в роботу Національної поліції», – сказала вона.

При цьому Деканоїдзе наголосила, що не можуть і не повинні призначення в правоохоронних органах узгоджуватися з політиками.

«Не можуть і не повинні політики використовувати або намагатися використовувати сили правопорядку для захисту своїх політичних інтересів, – додала вона.

«Моя функція виконана. Але, на жаль, моєї волі і повноважень було недостатньо для реалізації змін. У зв’язку з чим я заявляю про свою відставку. І вважаю за необхідне в найкоротші терміни провести відкритий і прозорий конкурс на посаду нового глави Національної поліції України», – наголосила Деканоїдзе.

Раніше сьогодні Хатія Деканоїдзе заявила про намір подати у відставку. Вадим Троян був першим її заступником, тепер він буде виконувати обов’язки керівника Національної поліції.

Минулого тижня керівник Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі вирішив подати у відставку. Під час правління президента Саакашвілі Деканоїдзе очолювала поліцейську академію Грузії. У 2015 році вона отримала українське громадянство.

XS
SM
MD
LG