Доступність посилання

ТОП новини

Новий голова поліції Черкащини відкинув можливість подати у відставку


«Не маю наміру подавати у відставку» – Лютий
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:04 0:00

«Не маю наміру подавати у відставку» – Лютий

Новопризначений керівник поліції Черкаської області Валерій Лютий заявив, що не збирається подавати у відставку і виконуватиме свої обов’язки там, де визначить керівництво МВС.

«Я сьогодні виступаю не як голова Національної поліції Черкаської області, а як полковник поліції. Із посади керівника криворізької поліції мене направлено до Черкас. Є наказ про призначення мене керівником Національної поліції Черкаської області. Але як такого представлення не було, цей наказ припинено, тому у мене статус працівника поліції. На будь-якій посаді, де б я не був, я не маю наміру подавати у відставку», – сказав він під час спілкування із журналістами та представниками громадськості, частина з яких протестує проти його призначення на цю посаду.

На запитання активістів, чому попри результати атестації та рекомендації понизити полковника в посаді його призначали очолювати обласне управління поліції, Лютий відповів, що пройшов переатестацію МВС.

«Після проходження атестації мене було понижено і призначено на посаду заступника начальника криворізького відділу поліції. Через певний час мене викликали в головне управління Національної поліції Дніпропетровської області, де після конкурсу, на який було заявлено, що моя посада буде розглядатися на атестування в межах МВС, я пройшов це атестування. Після цього мене поновили на посаді начальника криворізького відділу поліції», – пояснив полковник поліції.

У п’ятницю представники громадськості, які кілька разів протестували під будівлею обласної поліції, зустрілися з тодішньою головою Національної поліції Хатією Деканоїдзе. Вони вимагали скасувати наказ про призначення Валерія Лютого та провести підбір кандидатур на посаду керівника поліції області на конкурсній основі або ж хоча б організувати громадське обговорення пропонованих кандидатур. Тепер активісти чекають на рішення керівництва Національної поліції за результатами їхньої зустрічі.

Під час перших мітингів активісти заявляли, що Валерій Лютий, який раніше очолював ДАІ на Харківщині і був радником мера Харкова Геннадія Кернеса, є «людиною із системи». Вони наполягали, щоб новий голова поліції Черкащини пройшов прозорий конкурс під контролем громадськості.

XS
SM
MD
LG