Доступність посилання

ТОП новини

США: Обама запевнив союзників, що Трамп відданий НАТО


Дональд Трамп (л) і Барак Обама (п) під час зустрічі в Білому домі, Вашингтон, 10 листопада 2016 року
Дональд Трамп (л) і Барак Обама (п) під час зустрічі в Білому домі, Вашингтон, 10 листопада 2016 року

Президент США Барак Обама заявив, що обраний майбутній президент Дональд Трамп засвідчив тверду підтримку союзові НАТО попри заяви протилежного змісту, які він робив під час виборчої кампанії.

Як заявив Обама, він і Трамп минулого тижня мали корисну і відверту розмову, і, як сказав президент журналістам, «відданість США підтримуванню сильних і міцних відносин у НАТО не послабить своєї рішучості».

Як сказав Обама, в перебігу тієї розмови Трамп «висловив значну зацікавленість у збереженні наших основних стратегічних відносин», і це стосується і відносин у НАТО.

Ці слова Барака Обами значно відрізняються від його ж різко критичних заяв під час виборчої кампанії, коли він висміював Дональда Трампа як людину, не придатну до отримання ядерних кодів для дозволу на ядерний удар.

Трамп же в перебігу кампанії заявляв, що союзники США в НАТО мають робити більший внесок у діяльність союзу і що США можуть і не прийти на допомогу іншим країнам-членам, як того вимагає договір про створення Північноатлантичного союзу, якщо ті не збільшать своїх оборонних витрат.

XS
SM
MD
LG