Доступність посилання

ТОП новини

Деякі з учасників мітингу біля Нацбанку признаються, що їм платять за участь у протесті


Мітинг біля Нацбанку
Мітинг біля Нацбанку

Деякі з учасників мітингу біля будівлі Національного банку України признаються, що беруть участь в акції за гроші. Зокрема, про таку участь признався один із мітингувальників, якого можна побачити на фрагменті прямої трансляції Радіо Свобода.

Деякі з опитаних Радіо Свобода учасників мітингу розповіли, що чули про те, що протестувальникам могли заплатити за участь, але самі до цього не причетні і ніяких грошей не отримували.

Раніше журналіст Радіо Свобода Левко Стек повідомив, що, за його даними, деяким із учасників акції пообіцяли 125 гривень за 5 годин мітингування.

У понеділок лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що 15 листопада «українці, які втратили свої заощадження в банках, виходять на безстрокову акцію, протестуючи проти політики Нацбанку». Голова Національного банку України Валерія Гонтарева натомість зазначила, що Тимошенко «відверто обманює українців».

Водночас, як видно з трансляції Радіо Свобода, мітинг під Нацбанком триває під різними прапорами й гаслами. Серед організаторів протестів – зокрема, партія «За життя».

Минулого тижня у Службі безпеки України заявляли, що Росія готує в листопаді акції протесту з метою дестабілізації ситуації в Україні. За даними відомства, саме у вівторок, 15 листопада, має початися всеукраїнська акція протесту банківських вкладників, а 17 листопада продовжаться протести щодо підвищення тарифів. В СБУ заявляють, що ці акції спрямовані на внутрішню дестабілізацію і організацію дострокових парламентських виборів в Україні. Російська сторона наразі цих заяв СБУ не коментувала.

XS
SM
MD
LG