Доступність посилання

ТОП новини

Рада внесла до порядку денного законопроект про повернення коштів вкладникам


Верховна Рада внесла до порядку денного президентський законопроект про повернення коштів ошуканим вкладникам. За внесення законопроекту №5390 до порядку денного проголосували 276 депутатів при мінімально необхідних 226.

Цей документ можуть розглянути сьогодні. Голова Верховної Ради Андрій Парубій доручив профільному комітету якомога швидше розглянути законопроект на своєму засіданні, щоб після 16:00 вівторка його розглянути в залі засідань.

У Києві сьогодні відбуваються акції протесту, зокрема, банківських вкладників.

Напередодні заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігор Кононенко висловив сподівання, що ошукані вкладники банків почнуть отримувати свої заощадження ще до Нового року в разі, якщо Рада у вівторок ухвалить закон про захист ошуканих вкладників банків. Депутат пояснив, що законопроект визначає, що виплати мають початися через 20 днів після підписання закону президентом.

Минулого тижня президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради як невідкладний проект закону щодо захисту ошуканих вкладників банків. Порошенко тоді закликав парламентарів з проханням у вівторок, 15 листопада, поставити документ на голосування і проголосувати.

Як повідомив Порошенко, законопроект передбачає надання права Фондові гарантування вкладів фізичних осіб після ретельного вивчення всіх обставин укладання кожної конкретної депозитної угоди і після розроблення порядку виплат забезпечити повернення коштів.

XS
SM
MD
LG