Доступність посилання

ТОП новини

Рада не змогла достроково припинити повноваження депутата Савченка


Новообраний голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко
Новообраний голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко

Верховна Рада України не підтримала проект постанови про дострокове припинення повноважень народного депутата Олексія Савченка. Депутати двічі голосували за цей документ, спочатку проголосували 208 депутатів, а з другої спроби – 205.

Проектом постанови передбачається достроково припинити повноваження народного депутата Савченка у зв’язку з його заявою про складення ним депутатських повноважень.

У серпні президент України Петро Порошенко оголосив конкурс на вакантну посаду голови Миколаївської облдержадміністрації.

Олексій Савченко, народний депутат від «Блоку Петра Порошенка», заступник голови бюджетного комітету Верховної Ради, 14 вересня переміг у конкурсі на посаду голови Миколаївської ОДА, в якому взяли участь загалом 32 кандидати, з яких до фіналу ввійшли шість. При цьому він випередив найближчого суперника з великим відривом.

Як дізналися журналісти програми «Схеми», Савченко у своїй письмовій презентації на конкурсі припустився численних помилок, при цьому склав тест із 40 запитань за дуже короткий час – всього шість хвилин, тобто щонайменше у 5 разів швидше від найближчого конкурента.

Він заявив тоді, що як очільник ОДА візьме на себе три зобов’язання на найближчий рік: «ремонт доріг, тепломодернізація і сполучення» (імовірно, транспортне – ред.).

6 жовтня Порошенко підписав указ, яким призначив головою Миколаївської ОДА Олексія Савченка, він призначений із випробувальним терміном у три місяці.

XS
SM
MD
LG