Доступність посилання

ТОП новини

«Опозиційний блок» заявляє про намір провести акції протесту в регіонах


Партія «Опозиційний блок» заявляє про намір провести акції протесту в регіонах.

«Щоб захистити конституційні права громадян, «Опозиційний блок» починає у всіх регіонах країни мирний протестний рух. Наші регіональні організації ініціюють проведення мітингів, пікетів, сесій рад всіх рівнів з вимогою почути людей», – йдеться в повідомленні прес-служби політичної сили.

Партія, зокрема, вимагає обмежити розмір комунальних тарифів, установити розмір мінімальної зарплати на рівні 4,5 тисячі гривень, а мінімальної пенсії – на рівні 2,5 тисячі гривень, забезпечити виплати вкладникам ліквідованих банків.

«Опозиційний блок» також закликає владу провести «реальну децентралізацію» й виконувати повною мірою мінські угоди.

Сьогодні у центрі Києва проходить низка протестів, зокрема, мітинг під Нацбанком триває під різними прапорами й гаслами. Серед організаторів протестів – партія «За життя». Деякі з учасників мітингу біля будівлі НБУ зізнаються, що беруть участь в акції за гроші. За даними поліції, станом на 12:30 в акціях протесту в Києві беруть участь близько 6 тисяч людей.

Минулого тижня у Службі безпеки України заявляли, що Росія готує в листопаді акції протесту з метою дестабілізації ситуації в Україні. За даними відомства, саме у вівторок, 15 листопада, має початися всеукраїнська акція протесту банківських вкладників, а 17 листопада продовжаться протести щодо підвищення тарифів. В СБУ заявляють, що ці акції спрямовані на внутрішню дестабілізацію і організацію дострокових парламентських виборів в Україні. Російська сторона наразі цих заяв СБУ не коментувала.

XS
SM
MD
LG