Доступність посилання

ТОП новини

У БПП виключення Заліщук і Найєма з міжнародних делегацій називають «цілком логічним»


Олексій Гончаренко
Олексій Гончаренко

Заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка», депутат Верховної Ради Олексій Гончаренко вважає логічним рішення фракції про виключення депутатів Мустафи Найєма й Світлани Заліщук зі складу міжнародних делегацій. Про це він заявив у вівторок.

«Народні депутати «Блоку Петра Порошенка» Мустафа Найєм і Світлана Заліщук вирішили, що вони будуть працювати в іншій партії – «Демократичний альянс», яка є ще й опозиційною до БПП», – цитує Гончаренка прес-служба БПП.

«Тому їхнє виключення з міжнародних делегацій є логічним. Адже там вони були делеговані від імені БПП. Якось несерйозно від імені БПП бути опозицією до БПП», – зазначив депутат.

Гончаренко додав, що рішення фракції стосується всіх депутатів фракції, які є членами інших партій. «Наша фракція проголосувала за принцип: якщо ти – член БПП, хочеш бути в міжнародних організаціях, будь-ласка – будь. Якщо ти хочеш бути в іншій політичній силі, також немає проблем, але навіщо тоді тобі мандат від БПП?» – сказав він.

Напередодні Світлана Заліщук повідомила про виключення її, а також депутатів Мустафи Найєма та Наталії Новак зі складу міжнародних делегацій. Сама Заліщук назвала таке рішення фракції вибірковим, а пізніше пов’язала його з бажанням «політичної помсти».

І Заліщук, і Найєм заявили, що на рішення фракції вплинув перший заступник голови цієї парламентської сили Ігор Кононенко. Кононенко, однак, ці звинувачення на свою адресу поки не коментував.

XS
SM
MD
LG