Доступність посилання

ТОП новини

Під час «Євробачення» в Києві очікують до 20 тисяч туристів – КМДА


Протягом двох тижнів проведення «Євробачення» в Києві очікують до 20 тисяч гостей. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Олексій Резніков.

За його словами, експерти з туризму оцінюють добові витрати туриста на час «Євробачення» в Києві у 100 євро. «Звісно, мова йде не про прямі гроші до міського бюджету, а 100 євро, які будуть витрачатися в готелях, ресторанах й інших місцях. Тобто приблизно 20 мільйонів євро додатково мають надійти в кишені підприємців Києва, а я вірю, що вони доброчинно сплатять податки до бюджету», – зазначив Олексій Резніков.

У КМДА також наголосили, що наразі представники всіх силових структур розробляють план щодо гарантування безпеки на час проведення конкурсу. «Система «аеропортової безпеки» буде забезпечена на всіх локаціях. Тобто для того, щоб потрапити на території, треба буде мати відповідні посвідчення, чи перепустки, чи квитки, і пройти систему таку саму, коли літаєте – металошукачі, металорамки, догляд валіз і таке інше», – сказав Резніков.

«Заходи безпеки розпочнуться за кілька місяців до початку заходів на всіх локаціях. Вони (локації – ред.) будуть закриті», – додав заступник голови КМДА.

Він також нагадав, що раніше Київрада підтримала виділення 200 мільйонів гривень для проведення «Євробачення».

«Євробачення-2017» триватиме у Києві у травні, фінал запланований на 13 травня. Конкурс триватиме на території Міжнародного виставкового центру, що на лівому березі Дніпра.

XS
SM
MD
LG