Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ заявляє про обшуки у міськраді Львова, але там спростовують


Генеральна прокуратура України у вівторок повідомляє про проведення спільно зі співробітниками Національної поліції обшуків у приміщенні Львівської міської ради. Як інформує прес-служба ГПУ, йдеться про слідчі дії у рамках розслідування справи про завдання державі збитків в особливо великих розмірах.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи Львівської міської ради, зловживаючи службовим становищем, всупереч інтересам служби уклали з суб’єктом господарювання договір купівлі-продажу земельної ділянки за ціною 52 мільйони гривень, незважаючи на те, що нормативно-грошова оцінка даної земельної ділянки складала 140 мільйонів гривень, чим заподіяли збитки в особливо великих розмірах», – інформують у відомстві.

За даними прокуратури, обшуки тривають також в офісних приміщеннях оцінювачів і суб’єкта господарювання, що придбав землю. Кримінальне провадження відкрите за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння за попередньою змовою групою осіб чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем).

У самій Львівській міськраді, однак, заявляють, що ніяких обшуків у приміщенні не було, хоч співробітники Генпрокуратури й справді приходили до міськради.

«Сьогодні до нас прийшли представники Генеральної прокуратури з постановою Печерського районного суду Києва про проведення обшуку в приміщеннях міськради», – повідомила начальник юридичного управління Львівської міськради Гелена Пайонкевич.

«Оскільки ми вважаємо, що нам немає чого боятися, ми ухвалили рішення співпрацювати з представниками Генпрокуратури. Провели нараду, зібрали всіх необхідних посадових осіб, і всі документи, які цікавили колег із Генпрокуратури, вони отримали добровільно. У жодному з кабінетів обшук не проводиться, ми всі документи на їхню вимогу їм надали», – додала вона.

У Львівській міськраді заявляють, що всі документи, які вимагала прокуратура, оприлюднені на сайті місцевого органу влади, і з ними може ознайомитися будь-хто охочий.

Згадане кримінальне провадження стосується продажу під індустріальний парк земельної ділянки поблизу Львова, у Рясне-Руському, площею близько 30 гектарів.

У міській раді стверджують, що у конкурсі перемогла голландська компанія, яка мала на меті побудувати там індустріальний парк. Однак після продажу Рясне-Руська сільська рада стверджувала, що вказана земельна ділянка є землею запасу і не перебуває у комунальній власності Львова. Цією землею користувались жителі села.

XS
SM
MD
LG