Доступність посилання

ТОП новини

Україна й далі розраховує на партнерство з Молдовою – Єлісєєв


Костянтин Єлісєєв
Костянтин Єлісєєв

Україна підтверджує готовність і надалі розбудовувати добросусідські відносини з Молдовою. Про це заявив заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв.

За його словами, президент України Петро Порошенко взяв до уваги результати президентських виборів у Молдові, за попередніми підсумками яких переміг Ігор Додон.

«Розраховуємо на збереження ефективного співробітництва наших держав у рамках стратегічного курсу на європейську інтеграцію», – зазначив Костянтин Єлісєєв.

Водночас, за словами Єлісєєва, позитивна динаміка українсько-молдовських відносин «буде напряму залежати від налаштованості нового керівництва Молдови розвивати співробітництво на основі чіткої поваги до суверенітету і територіальної цілісності України, включаючи невизнання анексії Криму, та відданості базовим принципам міжнародного права».

«Підтверджуємо повагу до суверенітету і територіальної цілісності Республіки Молдова в її міжнародно визнаних кордонах, які включають Придністровський регіон Молдови», – наголосив заступник глави Адміністрації президента.

Костянтин Єлісєєв додав, що Україна й надалі має намір відігравати активну роль гаранта і посередника у переговорному процесі з придністровського врегулювання, зокрема шляхом активізації роботи у форматі «5+2».

Під час своєї передвиборної кампанії лідер Соціалістичної партії Молдови Ігор Додон обіцяв відновлювати активну співпрацю Молдови з Росією. Опонент Додона, лідер «Партії дій і солідарності» Майя Санду, яка підтримувала прозахідний вектор розвитку Молдови, вже заявила, що має намір оскаржувати результати голосування.

XS
SM
MD
LG