Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ просить суд взяти під варту двох екс-співробітників банку «Фінанси і Кредит»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура України просить суд взяти під варту колишнього голову правління й заступника голови правління банку «Фінанси і Кредит», яких підозрюють у зловживанні службовим становищем і заволодінні чужим майном. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

«Досудовим розслідуванням установлено, що службові особи банку «Фінанси і Кредит» за попередньою змовою з іншими особами, шляхом укладення договору поруки із нерезидентом України (одним з банків, що перебувають в Австрії), перерахували на кореспондентські рахунки цієї установи грошові кошти у сумі майже 54 мільйонів доларів США, що призначались як гарантії з боку Українського банка-поручителя ризикової діяльності офшорної компанії, зареєстрованої на Кіпрі», – йдеться у повідомленні.

В подальшому, за даними ГПУ, внаслідок фінансових оборудок й не відображення їх у фінансовій звітності банку «Фінанси й Кредит», кошти були втрачені, чим банківській установі та її вкладникам заподіяно збитків в особливо великих розмірах.

У жовтні генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що силовики викрили посадовців банку «Фінанси та Кредит», які вивели з нього понад 1 мільярд гривень.

У 2015 році Національний банк України визнав банк «Фінанси та Кредит» неплатоспроможним і вирішив відкликати банківську ліцензію і ліквідувати саму фінустанову.

Банк «Фінанси та кредит» працює на ринку України з 1990 року і входить до групи найбільших банків за обсягом активів. За даними ЗМІ, основними акціонерами банку є компанії, підконтрольні бізнесмену, народному депутату Костянтину Жеваго.

XS
SM
MD
LG