Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Єгипті скасував смертний вирок скиненому президентові Мурсі


Мухаммад Мурсі на одному з судових засідань, архівне фото
Мухаммад Мурсі на одному з судових засідань, архівне фото

У Єгипті Касаційний суд, найвища інстанція для оскарження вироків, скасував смертний вирок скиненому президентові Мухаммадові Мурсі.

Крім того, суд скасував вироки страти чи позбавлення волі ще 26 членам забороненого поміркованого ісламістського руху «Мусульманське братство», вихідцем із якого є Мурсі.

Нинішнє рішення означає, що суди нижчих інстанцій тепер мають знову розглянути справу щодо цих людей за звинуваченнями навколо масової втечі в’язнів із місць позбавлення волі 2011 року, під час повстання, що скинуло попереднього президента Єгипту Хосні Мубарака.

Мурсі був серед тих, хто сам утік із в’язниці в січні 2011 року. Після свого скинення він був засуджений за змову з іноземними бойовиками з метою звільнити ув’язнених ісламістів.

Мурсі в іншій справі засуджений до довічного позбавлення волі за звинуваченнями, пов’язаними з тероризмом, і на нього чекає дальший суд і за іншими звинуваченнями.

2012 року Мухаммад Мурсі став першим демократично обраним президентом Єгипту, але вже наступного року у країні спалахнули масові протести проти його влади, яку сприймали як потурання ісламістам, і військові під гаслом «виконання волі народу» усунули його від влади.

XS
SM
MD
LG