Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко запевнив Трампа в готовності до співпраці для зміцнення партнерства – Банкова


Дональд Трамп, архівне фото
Дональд Трамп, архівне фото

Президент України Петро Порошенко в телефонній розмові з обраним президентом Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом запевнив його в готовності до активного співробітництва з новою адміністрацією США в інтересах зміцнення стратегічного партнерства, повідомила прес-служба голови української держави.

Привітавши Трампа з перемогою на президентських виборах, Порошенко наголосив на важливості продовження рішучої підтримки України з боку США у протидії російській агресії та здійсненні необхідних реформ, мовиться в повідомленні.

«Співрозмовники домовилися про продовження контактів, в тому числі про проведення двосторонньої зустрічі. Голова української держави запросив обраного президента Сполучених Штатів Дональда Трампа здійснити візит в Україну у зручний час», – повідомили на Банковій.

У команді Дональда Трампа про цю розмову на цей час іще не повідомляли.

У понеділок обраний президент США мав телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним, у перебігу якої вони говорили про необхідність поліпшити відносини. Але, як уточнили про цю розмову у Кремлі, Трамп і Путін у ній не обговорювали українського питання, зокрема, агресії Росії у Криму і на частині Донбасу.

Трамп іще в перебігу виборчої кампанії виступив із цілою низкою заяв, які дали підстави критикам говорити про його проросійську позицію. Із іншого боку, політологи кажуть, що політична система США не дасть одній людині навіть на посаді президента різко змінити курс країни.

Адміністрація чинного президента США Барака Обами, який завершить свій термін 20 січня 2017 року, дотримується суворої позиції щодо агресії Росії проти України.

XS
SM
MD
LG