Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман висловив сподівання на візову лібералізацію і ратифікацію угоди про асоціацію з боку ЄС


Володимир Гройсман, архівне фото
Володимир Гройсман, архівне фото

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман висловив сподівання, що Європейський союз виконає свої зобов’язання щодо лібералізації візового режиму для українських громадян та завершення ратифікації Угоди про асоціацію.

Як повідомила пресова служба уряду, під час відкриття Щорічних загальних зборів Європейської бізнес-асоціації прем’єр заявив: «Для України, українського суспільства, українських громадян єдиний вектор нашого розвитку є саме європейська інтеграція. Ми сьогодні очікуємо, що Європейський союз виконає свої зобов’язання щодо впровадження безвізового режиму для українських громадян. Ми маємо зруйнувати ті всі перешкоди, які заважають нам у швидкій інтеграції».

Голова уряду також очікує, що Євросоюз завершить ратифікацію Угоди про асоціацію із Україною. «Це і ділова активність розвитку економіки, це питання і розвитку нашої економіки, і розвитку тих потенційних можливостей, які ми маємо щодо виконання Угоди з Європейським союзом», – сказав Гройсман.

Для запровадження візової лібералізації для громадян України, тобто безвізового режиму для короткотермінових подорожей до країн «шенгену», ще необхідне формальне позитивне рішення з цього приводу Європейського парламенту і Ради ЄС за результатами переговорів між ними, на які очікують ближчим часом.

У Києві сподіваються, що це станеться до 24 листопада, коли має відбутися саміт «Україна – ЄС». Відтак, як вважають, безвізовий режим зможе фактично запрацювати від початку 2017 року чи принаймні в першій чверті наступного року.

Завершення ратифікації Угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом із боку ЄС нині заблоковане через результати референдуму в Нідерландах, більшість учасників якого висловилися проти цього. Але в ЄС дають знати, що мають ближчим часом знайти вихід із цієї ситуації.

XS
SM
MD
LG