Доступність посилання

ТОП новини

Пакистан висилає з країни турецьких вчителів та працівників шкіл через можливі зв’язки з Ґюленом


Фетхуллах Ґюлен
Фетхуллах Ґюлен

Пакистан висилає з країни вчителів та інших турецьких співробітників шкіл через можливі зв’язки з турецьким релігійним проповідником, що живе у США, Фетхуллахом Ґюленом.

Викладачі мережі міжнародних шкіл PakTurk разом із членами родин (всього близько 500 осіб) мають до 20 листопада покинути Пакистан через відмову їм у продовженні візи.

Пакистан пішов на такий крок у час, коли президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган прибув у середу до Ісламабада з візитом. Анкара раніше просила Ісламабад закрити всі організації в країні, які можуть бути пов’язані з Ґюленом.

У мережі PakTurk у Пакистані навчається понад 10 тисяч учнів. Мережа заперечує будь-які зв’язки з Ґюленом і заявила, що навчальні установи під її юрисдикцією продовжать роботу в Пакистані надалі.

Після спроби перевороту 15 липня в Туреччині звільнили з посад або заарештували десятки тисяч людей. Багато з репресованих потерпіли через їхні підозрювані зв’язки з рухом Ґюлена.

Сам Ґюлен, що вже давно живе у США, відкидає причетність до перевороту. Туреччина вимагає від США його видачі; Вашингтон заявляє, що наразі не отримав доказів, що доводили б необхідність такої видачі.

XS
SM
MD
LG