Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: ГПУ підготувала Януковичу підозру у справі щодо викрадення Драбинка


 Юрій Луценко
Юрій Луценко

Генеральна прокуратура України підготувала колишньому президенту Україну Віктору Януковичу підозру у справі щодо викрадення помічника колишнього предстоятеля УПЦ (Московського патріархату) Володимира Сабодана – Олександра Драбинка.

«Сьогодні і підготовлена підозра Януковичу в тому, що він був лідером групи, яка задумала і виконала цей план (викрадення Драбинка – ред.)», – сказав генпрокурор Юрій Луценко під час засідання регламентного комітету Верховної Ради.

Сьогодні профільний комітет розглядає на своєму засіданні подання Генпрокуратури про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від фракції «Опозиційний блок» Вадима Новинського.

На засіданні Луценко оголосив текст підозри, Новинський звинувачення відкидає.

До Верховної Ради подання про притягнення до кримінальної відповідальності Новинського надійшло 4 листопада.

Від травня 2014 року Генпрокуратура проводить розслідування за фактом перевищення влади і службових повноважень високопосадовцями, зокрема Вадимом Новинським, при незаконному позбавленні волі особистого помічника нині покійного предстоятеля УПЦ (Московського патріархату) Володимира Сабодана – Олександра Драбинка. Новинський підозрюється у співучасті. Депутат справу проти себе називає сфабрикованою.

УПЦ (МП) напередодні закликала президента України Петра Порошенка не допустити використання церкви у «політичних маніпуляціях».

Віктор Янукович є фігурантом кількох кримінальних справ, зокрема, щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013 року до лютого 2014 року і за масові вбивства активістів Майдану, а також за фактом захоплення Януковичем державної влади в 2010 році.

Янукович утік із України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. Відтоді він, за останніми даними, переховується на території Росії.

XS
SM
MD
LG