Доступність посилання

ТОП новини

У США не стали коментувати рішення Росії вийти з угоди щодо суду в Гаазі


Речник Держдепартаменту США Джон Кербі
Речник Держдепартаменту США Джон Кербі

Влада США не стала коментувати відмову Росії бути учасником Римського статуту Міжнародного кримінального суду в Гаазі.

«Мені особливо нічого додати до цього. Наша позиція про важливість суду залишається незмінною», – сказав 16 листопада речник Державного департаменту США Джон Кербі.

Також він підкреслив, що Міжнародний кримінальний суд є цінною структурою для світової спільноти.

Раніше 16 листопада президент Росії Володимир Путін підписав розпорядження про відмову Росії бути учасником Римського статуту Міжнародного кримінального суду. Згодом прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Росія вирішила не брати участі в Римському статуті Міжнародного кримінального суду в Гаазі з міркувань захисту національних інтересів.

Віце-спікер Державної думи Росії Ірина Ярова пов’язала рішення відмовитися від участі країни в Римському статуті Міжнародного кримінального суду з висновками прокурора цього суду про участь Росії в агресії проти України.

Римський статут – міжнародний договір, який заснував Міжнародний кримінальний суд у Гаазі. Документ був ухвалений на дипломатичній конференції в Римі в 1998 році і вступив в силу в 2002 році. Росія підписала договір у вересні 2000 року, проте так і не ратифікувала його, тому не була повноправним учасником Міжнародного кримінального суду.

XS
SM
MD
LG