Доступність посилання

ТОП новини

Кремль: визначеної дати переговорів Путіна й Трампа немає


Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що визначеної дати переговорів Володимира Путіна й обраного майбутнього президента США Дональда Трампа поки немає. Про це він заявив журналістам в Москві після повідомлень у деяких російських ЗМІ, що така зустріч відбудеться одразу після інавгурації Трампа 20 січня.

«Поки немає жодних конкретних деталей, домовленостей, планів з цього приводу. Дійсно, під час розмови (14 листопада – ред.) говорили про намір відновити контакти, провести зустріч, але коли це буде – про це взагалі жодної згадки не було», – сказав Пєсков.

За його словами, повідомлення про зустріч одразу після інавгурації Трампа виглядають як фейк.

На початку цього тижня обраний майбутній президент США Дональд Трамп обговорив по телефону із президентом Росії Володимиром Путіним низку питань, включно з загрозами і викликами, що стоять перед США й Росією, стратегічні економічні питання й історичні відносини США й Росії. Про це повідомила команда Трампа.

У Кремлі, говорячи про цю ж розмову повідомили, що обидва діячі дійшли спільної оцінки нинішнього стану американсько-російських відносин як вкрай незадовільного, і Путін забажав розбудовувати партнерський діалог із новою адміністрацією США «на засадах рівноправності, взаємної поваги і невтручання у внутрішні справи одне одного».

Дональд Трамп іще в перебігу виборчої кампанії виступив із цілою низкою заяв, які дали підстави критикам говорити про його проросійську позицію. Із іншого боку, політологи кажуть, що політична система США не дасть одній людині навіть на посаді президента різко змінити курс країни.

XS
SM
MD
LG