Доступність посилання

ТОП новини

У ЄС зробили ще один крок до безвізового режиму для України


Посли країн-членів Європейського союзу схвалили початок переговорів Ради ЄС із Європейським парламентом щодо візової лібералізації для України, повідомив власний кореспондент Радіо Свобода у Брюсселі.

Але це рішення є лише черговим формальним кроком на шляху до власне отримання безвізового режиму для короткотермінових подорожей до країн «шенгенської зони». Рішення про безвізовий режим не буде ухвалене доти, доки в ЄС не дійдуть згоди щодо механізму припинення безвізового режиму для всіх країн, що вже отримали його і можуть отримати в майбутньому.

При цьому в Євросоюзі підтверджують, що Україна виконала всі висунені їй умови і критерії для отримання безвізового режиму, і говорять про необхідність для ЄС тепер виконати своє зобов’язання перед Києвом щодо надання цього режиму, але конкретних дат намагаються не називати.

У Києві все ще сподіваються, що рішення про візову лібералізацію для України буде ухвалене до 24 листопада, коли має відбутися саміт «Україна – ЄС». У такому разі, як вважають, безвізовий режим міг би фактично запрацювати від початку 2017 року чи принаймні в першій чверті наступного року. Останніми днями в Києві почали вже говорити, що чекають на рішення ЄС хоча б до кінця цього року.

XS
SM
MD
LG