Доступність посилання

ТОП новини

Грановський заперечує заяви Саакашвілі щодо позбавлення його громадянства України


Олександр Грановський
Олександр Грановський

Народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Олександр Грановський заперечує звинувачення колишнього голови Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі, який заявив про намір позбавити його громадянства України.

«Я завжди ставився з повагою до талантів Михайла, так що останні звинувачення, в тому числі і на мою адресу, нічого, на щастя, не мають спільного з реальним життям, а, скоріше, народжені цими самими талантами в боротьбі за владу», – написав він на своїй сторінці у Facebook.

«Я відмовляюся вірити в те, що Михайло, не маючи ніяких доказів (яких і бути не може), продовжить помилятися і звинувачувати різних людей в тому, про що вони навіть не чули», – додав депутат.

Раніше Саакашвілі на своїй сторінці у Facebook з посиланням на «інформоване джерело» заявив, що президент України Петро Порошенко доручив «зайнятися підготовкою питання про позбавлення громадянства за рішенням суду». Саакашвілі стверджує, що Грановському доручили зайнятися позбавленням його українського громадянства.

В Адміністрації президента ці заяви екс-голови Одеської ОДА не коментували.

Саакашвілі оголосив про свою відставку з посади голови Одеської ОДА 7 листопада. Він пояснив це рішення корупцією в регіоні, яку, за його словами, підтримує влада України.

9 листопада президент України Петро Порошенко підписав указ про відставку Саакашвілі, яку перед цим погодив Кабмін.

Порошенко у травні 2015 року указом надав Саакашвілі громадянство України, після цього його призначили головою Одеської ОДА.

У Грузії, де нинішня влада звинувачує колишнього президента Саакашвілі в низці кримінальних злочинів, його позбавили громадянства після отримання ним українського.

XS
SM
MD
LG