Доступність посилання

ТОП новини

Український торент-трекер torrents.net.ua оголосив, що тимчасово не працює


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Український торент-трекер torrents.net.ua оголосив, що тимчасово не працює, не пояснивши причин, але висловивши оптимізм на майбутнє.

«На жаль, сайт не працює, і якийсь час так і буде. Дуже неприємна ситуація для всіх нас, але сподіваємося на краще, і передумови для цього є. З вірою у краще, команда torrents.net.ua», – мовиться в «офіційному зверненні» сервісу на його сайті, на яке в четвер звернули увагу засоби інформації.

За повідомленнями в соцмережах, звернення було оприлюднене ще в середу ввечері.

Цю подію почали пов’язувати з тим, що попередніми днями були закриті чи вирішили закритися самі кілька українських сервісів, які, як і torrents.net.ua, звинувачували в порушенні авторських прав.

Тим часом іще 12 листопада директор torrents.net.ua Дмитро Кислухін повідомив у групі цього трекеру в соцмережі «ВКонтактє», що на його сервері згоріли жорсткі диски й рейд-контролер і під сумнівом опинилася материнська плата. Він закликав допомогти сервісові грішми, щоб прискорити процес ремонту обладнання.

Уже близько місяця користувачі цього торенту скаржилися в соцмережах на недоступність його сайту, а вже кілька місяців повідомляли про перебої в його роботі.

У середу про плани припинити роботу оголосив файлообмінний сервіс ex.ua. Сервіс заявив, що завжди «працював у правовому полі» і «дотримувався авторських прав». Він також фактично звинуватив у своєму рішенні закритися нові законодавчі ініціативи в Україні в галузі «боротьби з піратством». Зокрема, на думку сервісу, «новий закон, що перебуває на підпису у президента, робить невигідним його виконання: він буде діяти тільки проти тих, хто буде намагатися виконувати його» і «буде стимулювати нехтування авторськими правами». Як заявили в ex.ua, вони ніколи не зійдуть із позиції поваги до законів України, тому ресурс вирішив просто припинити роботу й закритися до кінця місяця.

Перед тим, у вівторок, українська кіберполіція припинила роботу «онлайн-кінотеатру» fs.to, який було названо «одним із найбільших піратських сайтів України».

За даними різних асоціацій захисту авторських прав, Україна посідає у світі одне з провідних місць за поширеністю інтернет-піратства та інших порушень прав інтелектуальної власності.

XS
SM
MD
LG