Доступність посилання

ТОП новини

Трамп пропонує критикові Обами стати радником із національної безпеки


Колишній керівник військової розвідки США Майкл Флінн
Колишній керівник військової розвідки США Майкл Флінн

Обраний президентом США Дональд Трамп запропонував колишньому керівникові військової розвідки Майклу Флінну роботу радника з питань національної безпеки, повідомили 17 листопада американські ЗМІ.

Жодної інформації про те, чи Флінн пристав на цю пропозицію, наразі немає. Водночас Reuters цитує слова високопоставленого представника Трампа «коли президент Сполучених Штатів просить вас служити, є тільки одна відповідь».

Флінн служив два роки на посаді директора військової розвідки в адміністрації президента США Барака Обами, перш ніж був звільнений у 2014 році і став провідним критиком зовнішньої політики чинного американського президента.

Колишній керівник військової розвідки особливо критикував підхід Обами до протистояння з угрупованням «Ісламська держава» і твердив, що Сполучені Штати менш убезпечені від тероризму сьогодні, ніж це було до терористичних актів 11 вересня 2001 року.

Флінн виступив із промовою на національному з’їзді Республіканської партії, де вказав, що загроза, яка виходить від угруповання «Ісламська держава», вимагає більш агресивної військової відповіді США, а також висловив переконання, що Вашингтон має тісніше співпрацювати з Росією. Трамп неодноразово порушував ці теми під час своєї кампанії.

XS
SM
MD
LG