Доступність посилання

ТОП новини

Держпродспоживслужба вимагає припинити розповсюдження в Києві реклами, яка принижує жінок


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Головне управління Держпродспоживслужби в Києві вимагає припинити розповсюдження в Києві реклами, яка принижує честь й гідність жінок.

Як повідомила прес-служба відомства, на адресу власників рекламних конструкцій направили припис з вимогою усунути порушення законодавства при розповсюдженні зовнішньої реклами «ССУ – Спілка сексистів України» з використанням тверджень «Жінка-керівник завжди стерво», «Навіщо платити ЗП за ПМС», «Кар’єристка – мати-зозуля».

Крім того, управління Держпродспоживслужби в Києві звернулося до голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка з проханням вжити заходів реагування щодо припинення розміщення цього рекламного матеріалу.

У Держпродспоживслужбі зауважують, що триває збір доказів з метою притягнення до відповідальності замовника за поширення цієї реклами. Раніше відомство розпочало розгляд справи щодо порушення законодавства про рекламу, яка принижує жінок.

У службі нагадали, що, відповідно до закону Про рекламу», основними принципами реклами є: законність, точність, достовірність, використання форм та засобів, які не завдають споживачеві реклами шкоди. Також закон забороняє вміщувати твердження, які є дискримінаційними за ознаками статі, родом і характером занять.

Держпродспоживслужба зауважує, що розміщення дискримінаційної реклами – це порушення, яке карається накладенням штрафних санкцій.

Сексизм – це практика дискримінації (приниження гідності) людини за ознаками статті, яка ґрунтується на демонструванні переваг інтелектуальних, фізичних, творчих та інших характеристик або здібностей однієї особи або групи осіб щодо іншої особи або групи осіб.

У Києві раніше була розповсюджена реклама з написами «Жінка-керівник завжди стерво», «Навіщо платити ЗП за ПМС», «Кар’єристка – мати-зозуля», це викликало обурення у деяких киян та політиків.

XS
SM
MD
LG