Доступність посилання

ТОП новини

Суд відправив під домашній арешт голову Рахункової палати Магуту


 (©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Солом’янський районний суд Києва обрав для голови Рахункової палати України Романа Магути запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із обов’язком носити електронний засіб контролю.

Як повідомив на своїй сторінці в Facebook керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, суд зобов’язав підозрюваного здати на зберігання закордонний паспорт та інші документи, які дають можливість покинути країну.

Раніше у Національному антикорупційному бюро України заявляли про ризик Магути до непідконтрольного українській владі Донецька, оскільки там підозрюваний і члени його родини мають об’єкти житлової нерухомості.

Магуту підозрюють у незаконній приватизації квартири.

За даними НАБУ, у період з січня 2014 року по березень 2015 року Магута, «діючи в інтересах головного контролера – директора департаменту з питань АПК Рахункової палати України Марії Шулежко через підготовку й підписання низки службових документів, вчинив умисні дії, результатом яких стало протиправне відчуження двокімнатної службової квартири у приватну власність родича Шулежко».

У бюро зазначають, що наприкінці 2013 року на підставі клопотань голови Рахункової палати до плану бюджетних асигнувань внесено зміни про збільшення витрат в сумі понад сім мільйонів гривень на капітальне будівництво (придбання) житла.

Згодом, за даними НАБУ, Магута придбав квартиру вартістю 1,3 мільйона гривень, яку в березні 2014 року надали Шулежко як службове житло.

«У серпні 2014 року ця нерухомість на підставі листа голови Рахункової палати виключена з числа службових, а в лютому 2015 року приватизована родичем Шулежко Марії. Через кілька днів після того – подарована їй», – повідомляють у бюро.

Рахункова палата від імені Верховної Ради України здійснює контроль за надходженням коштів до Державного бюджету України та їхнім використанням.

XS
SM
MD
LG