Доступність посилання

ТОП новини

Джерело: президент Європейської ради наголосив Трампові на необхідності підтримати Україну


Дональд Туск, архівне фото
Дональд Туск, архівне фото

Президент Європейської ради Дональд Туск у телефонній розмові з обраним майбутнім президентом США Дональдом Трампом наголосив на необхідності підтримати Україну, повідомило джерело в Європейському союзі, яке цитують агентства AFP і Dow Jones Newswires.

За словами цього неназваного джерела, «Туск привітав Трампа з обранням, запросив його на саміт ЄС – США і наголосив на трансатлантичній співпраці, зокрема, щодо України».

Трапм у відповідь подякував Тускові за запрошення до Брюсселя і у свою чергу запросив його до Білого дому ще напередодні саміту ЄС – США, після його інавгурації 20 січня, додало джерело.

За його словами, також у п’ятницю Дональд Туск мав телефонну розмову з президентом України Петром Порошенком, у перебігу якої вони обговорили, серед іншого, «трансатлантичну співпрацю щодо українсько-російського конфлікту».

Іншими темами розмови Туска й Порошенка були підготовка до саміту Україна – ЄС наступного тижня, 24 листопада, і безвізовий режим для громадян України.

Попередніми днями Порошенко теж розмовляв із Трампом телефоном і закликав його продовжити підтримку України з боку США в її протидії російській агресії.

А чинний президент США Барак Обама, який передасть повноваження новообраному керівникові 20 січня наступного року, закликав свого наступника протистояти Росії в питаннях, які стосуються західних цінностей або міжнародних норм, зокрема, щодо України.

XS
SM
MD
LG