Доступність посилання

ТОП новини

Пентагон зупиняє купівлю російських вертольотів для Афганістану – Конгрес США


Міністерство оборони США повідомило Конгрес, що планує припинити закупівлю російських вертольотів Mi17 для Афганістану, натомість купуватиме вертольоти американського виробництва. Таке рішення оприлюднив 18 листопада сенатор Кріс Мерфі.

«Я ніколи не зможу зрозуміти, чому уряд США відсилає гроші платників податків в Росію за вертольоти для Афганістану, в той час як Росія підтримала режим Асада в Сирії і вторгнення на схід України. Якщо Пентагон купує вертольоти, то вони мають бути зроблені в Америці», – сказав Мерфі.

У Пентагоні повідомили, що будуть купувати вертольоти, які роблять в штаті Коннектикут – Sikorsky Black Hawk (Ігор Сікорський – відомий український та американський інженер, авіаконструктор – ред.).

«В умовах спроб Росії підірвати наші цілі зовнішньої політики на Близькому Сході і її тривалої агресії в Україні, настав час, щоб Сполучені Штати припинити свою залежність від російського виробництва вертольотів для операцій в Афганістані», – сказала член Палати представників США Роза Делауро, додавши, що треба приділяти першочергову увагу американським виробникам і працівникам.

Санкції Заходу щодо Росії через її агресію в Україні не перешкоджали доставці російських вертольотів і їх комплектуючих до Афганістану протягом останніх двох років.

XS
SM
MD
LG