Доступність посилання

ТОП новини

Майже 200 країн погодилися розробити правила реалізації Паризької угоди щодо клімату


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Майже 200 країн на глобальній конференції зі зміни клімату у Марокко домовилися напрацювати правила для реалізації упродовж двох років ухваленої минулоріч Паризької кліматичної угоди.

В ході двотижневих переговорів в Марракеші, які завершилися 19 листопада, багато країн звернулися до обраного майбутнього президента США Дональда Трампа переглянути свої погрози відмовитись від паризького угоди. Більшість країн заявили, що будуть виконувати угоду як за участі США, так і без неї.

«Ми продовжимо йти цим шляхом. Наше послання до нового американського президента просте: ми сподіваємося на ваш прагматизм і вашу прихильність», – сказав господар переговорів, міністр закордонних справ Марокко Салахеддін Мезуар.

Делегати склали і затвердили графік переговорів для напрацювання правил зі здійснення кліматичної угоди до грудня 2018 року. Перелік правил необхідний тому, що Паризька хартія залишила відкритими багато питань, зокрема, як буде здійснюватися контроль країн з виконання зобов’язань по обмеженню викидів парникових газів.

Під час передвиборної кампанії кандидат на посаду президента США від Республіканської партії Дональд Трамп називав глобальне потепління містифікацією і висловлював намір відмовитися від Паризької угоди, коли стане президентом.

XS
SM
MD
LG