Доступність посилання

ТОП новини

В Європі перебуває 60-80 бойовиків угруповання «Ісламська держава» – спецслужба Нідерландів 


Прапор угруповання «Ісламська держава»
Прапор угруповання «Ісламська держава»

Національний координатор з безпеки і протидії тероризму Нідерландів Дік Шуф заявив, що екстремістське угруповання «Ісламська держава» зосередило в Європі 60-80 своїх бойовиків для підготовки і проведення терористичних актів. В ексклюзивному інтерв’ю агенції Associated Press 19 листопада Шуф заявив, що ватажки ісламістів кажуть прихильникам «не їхати в Сирію, готувати напади в Європі».

Представник контртерористичної служби Нідерландів також повідомив, що у Європі за останні роки вдалося скоротити кількість потенційних бійців угруповання «Ісламська держава», що планували їхати на Близький Схід.

«Але це не означає, що потенційна загроза від тих, які туди б подалися, зменшується», – додав він.

Шуф заявив, що успіхи у боротьбі з ісламістами в Іраку та Сирії, натомість розсіюють бойовиків по всьому світу. За його даними, 4-5 тисяч європейців нині воюють з ісламістами в цих двох країнах.

Влітку цього року Бюро з питань контртероризму та протидії екстремізму Держдепартаменту США заявило, що за минулий рік угруповання «Ісламська держава» зазнало значних втрат, відступивши з 40% територій, захоплених в Іраку та Сирії. Водночас угруповання, до якого входить значна кількість іноземних бойовиків, продовжує серйозно загрожувати міжнародній безпеці.

XS
SM
MD
LG