Доступність посилання

ТОП новини

Потенційний радник Трампа з нацбезпеки виступає за екстрадицію Ґюлена до Туреччини


Майкл Флінн
Майкл Флінн

Пропонований обраним президентом США Дональдом Трампом у радники з питань національної безпеки Майкл Флінн заявив, що Вашингтон має поліпшити свої відносини з Туреччиною, видавши релігійного проповідника Фетхуллаха Ґюлена, якого Анкара звинувачує в спробі державного перевороту в липні.

Генерал-лейтенант у відставці, екс-керівник розвідки Міноборони США Флінн у своєму блозі на сайті газети Hill назвав Ґюлена «тіньовим ісламським Муллою, що проживає в Пенсільванії», і який ховається, як «радикальний ісламіст».

Флінн і раніше заявляв, що «треба подивитися на світ очима Туреччини». На його думку, Анкара розглядає невидачу Штатами Ґюлена, як те, що «Вашингтон покриває турецького Усаму бен Ладена».

Флінн також стверджував, що Ґюлен та його послідовники були донорами Фонду Клінтона, глобальної благодійної організації, очолюваного родиною суперниці Трампа на виборах Гілларі Клінтон.

Один з адвокатів Ґюлена Джейсон Вайнштейн назвав коментарі Флінна «тривожними», але висловив упевненість в тому, що Сполучені Штати розглядатимуть справу справедливо.

Влада Туреччини звинувачує в спробі державного перевороту в липні релігійного проповідника Фетхуллаха Ґюлена та його прихильників. Сам Ґюлен, що давно живе у США, відкидає причетність до перевороту. Туреччина вимагає від США його видачі; Вашингтон досі заявляв, що не отримав доказів, які б доводили необхідність такої видачі.

XS
SM
MD
LG