Доступність посилання

ТОП новини

АП без деталей підтвердила допит Порошенка слідчими ГПУ у справі Майдану


В адміністрації президента України в суботу підтвердили факт проведення допиту Петра Порошенка слідчими Генпрокуратури 18 листопада. Про це заявив речник президента Святослав Цеголко.

«Президент України Петро Порошенко дав свідчення у справі щодо злочинів проти Майдану», – сказав Цеголко, не надавши при цьому жодних деталей розмови президента з силовиками.

Цеголко лише додав, що Порошенко неодноразово заявляв про зацікавленість у розслідуванні злочинів проти учасників Революції Гідності та покаранні винних.

19 листопада низка ЗМІ з посиланням на джерело в ГПУ повідомила, що напередодні слідчі прокуратури провели 6-годинний допит президента у справі щодо злочинів проти активістів Євромайдану.

Раніше датою запланованого допиту Петра Порошенка у справі про злочини проти Майдану називали 29 листопада. Повідомлялось, що президента викликають на допит в ГПУ як свідка.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, з 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинули також 17 силовиків.

XS
SM
MD
LG