Доступність посилання

ТОП новини

СБУ оприлюднила відео слідчого експерименту – Богданов про своє звільнення


Колишній офіцер ФСБ Росії Ілля Богданов, який під час війни перейшов на бік України
Колишній офіцер ФСБ Росії Ілля Богданов, який під час війни перейшов на бік України

Оприлюднені Службою безпеки України у зв’язку з викраденням та замахом на вбивство колишнього офіцера ФСБ Росії Іллі Богданова кадри не були зняті безпосередньо під час спецоперації звільнення заручника. Про це сам Богданов розповів в опублікованому 19 листопада інтерв’ю виданню Depo.ua.

«Це відео знято не в момент захоплення злочинного угруповання. Це знімалося, коли проводився слідчий експеримент. Але є записи телефонних переговорів, які не були оприлюднені, тобто тих, коли я був на волосок від смерті, і не було ніякої надії на кого-небудь», – розповів Ілля Богданов.

Служба безпеки України раніше цього тижня заявила, що її співробітники попередили вбивство Іллі Богданова. Як заявив голова СБУ Василь Грицак, вбивство планували російські спецслужби.

Грицак повідомив, що при спробі переправлення Богданова до Росії українські силовики затримали двох громадян України.

Російська сторона цих заяв не коментувала.

Оголошуючи про операцію звільнення Богданова, СБУ оприлюднила й відеозапис, що виглядав як кадри цієї операції. В соцмережах звернули увагу, що ці кадри мали ознаки розіграної постановки.

У минулому Ілля Богданов був кадровим офіцером ФСБ, а у 2014 році переїхав до України, брав участь у бойових діях на Донбасі як боєць «Правого сектору», зокрема, провів у диспетчерській вежі Донецького аеропорту близько місяця. Богданов отримав громадянство України.

XS
SM
MD
LG