Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу були поранені троє військових, ніхто не загинув – речник


За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, троє поранені, повідомив речник Міністерства оборони України з питань антитерористичної операції проти спільних російсько-сепаратистських сил на частині Донбасу полковник Олександр Мотузяник.

Усі поранені вже перебувають у лікарнях та отримують медичну допомогу, додав він.

За словами речника, ситуація минулої доби в зоні АТО була напружена через обстріли з боку бойовиків, у першу чергу на маріупольському напрямку. Там під щільний вогонь потрапило Широкине, яке обстріляли зі 152-міліметрової артилерії, 120- міліметрових мінометів і танків. Мінометні обстріли також фіксувалися біля Мар’їнки, Красногорівки, Талаківки і Водяного, а біля Павлополя бойовики двічі здійснювали обстріли з БМП.

На донецькому напрямку незмінними «гарячими точками» лишилися райони донецького аеропорту (Авдіївка, Опитне і шахта «Бутовка») і селища Луганського на Світлодарській дузі. Бойовики зосередили вогонь на українських позиціях біля Авдіївки і Опитного. По них випустили 235 мінометних мін. Кожен мінометний обстріл із боку бойовиків супроводжувався вогнем з легкого озброєння. Ще одна збройна провокація зафіксована поблизу Зайцева, повідомив речник.

На луганському напрямку бойовики здійснили серію провокацій у Попаснянському та Новоайдарському районах, відкривши вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів. З 10-ї вечора було застосоване важке озброєння. Противник стріляв із 82- та 120-міліметрових мінометів поблизу Новозванівки і Кримського та загалом випустив 20 мін.

Донецькі сепаратисти заявили, зі свого боку, що українські силовики ввечері в суботу і протягом ночі випустили понад 300 артилерійських снарядів і мін по позиціях бойовиків на околицях Донецька, Горлівки, Ясинуватої і в селах на півдні окупованої частини Донеччини. Вони також заявляють про обстріл села Стила біля Докучаєвська з установки «Град», не уточнюючи, коли це сталося. Крім того, ввечері в суботу вони заявляли, що внаслідок обстрілу українськими військовими Зайцева там загинув мирний мешканець. Ці дані наразі не підтверджені з інших джерел.

Луганські сепаратисти заявили, що за минулу добу українські силовики обстріляли їхні позиції тричі – двічі біля села Калинове і раз біля села Калинівка.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався. Сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG