Доступність посилання

ТОП новини

Обама закликав Путіна дотримуватись Мінських угод – Білий дім про розмову в Лімі


Володимир Путін та Барак Обама, архівне фото
Володимир Путін та Барак Обама, архівне фото

Під час короткої бесіди 20 листопада в кулуарах саміту Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва у Лімі (Перу) президенти США і Росії Барак Обама та Володимир Путін говорили про Україну та Сирію, повідомив представник Білого дому в неділю.

«Президент (Барак Обама – ред.) закликав президента Путіна підтримати зобов’язання Росії в рамках Мінських угод, підкреслюючи підтримку США і нашими партнерами суверенітету України», – сказав про зустріч представник Білого дому.

Він також додав, що Обама закликав держсекретаря США Джона Керрі і міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова продовжувати роботу в рамках ініціатив з припинення насильства в Сирії і зменшення страждань сирійського народу.

У Білому домі зазначили, що розмова Обами і Путіна тривала близько чотирьох хвилин.

Раніше сьогодні речник президента Росії Дмитро Пєсков повідомив, що під час короткої розмови на саміті у Лімі президенти Росії та США висловили жаль, що не вдалося досягти прогресу щодо України. Також сторони наголосили на важливості продовження шляхів врегулювання сирійського конфлікту.

Відносини між Москвою та Заходом погіршилися у 2014 році, після анексії Росією Криму.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».


XS
SM
MD
LG