Доступність посилання

ТОП новини

Москаль свідчитиме у ГПУ щодо пожежі в Будинку профспілок у лютому 2014 року


Геннадій Москаль
Геннадій Москаль

Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль у неділю повідомив, що 5 грудня з’явиться на допит у справі щодо злочинів під час Революції гідності і даватиме свідчення про пожежу в Будинку профспілок 19 лютого 2014 року. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Мене викликають на допит щодо підпалу Будинку профспілок 19 лютого 2014 року. Детальний звіт по цьому злочину ТСК направила в ГПУ ще 15 травня 2014 року. Там усе чітко розписано, наведені конкретні прізвища силовиків, котрі на час передачі звіту ТСК в Генпрокуратуру ще знаходилися в Україні. І кого з них затримали й засудили? Нікого!...5 грудня я приїду на допит, але прошу доповісти громадськості хоч про якісь реальні результати слідства. Інакше до третьої річниці Революції гідності почну оприлюднювати матеріали ТСК, які покажуть, що слідство фактично нічого не зробило», – написав Москаль.

Він додав, що дату допиту визначено повісткою від Генпрокуратури, а заяви у ЗМІ керівника департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, що він відмовляється давати свідчення не відповідають дійсності.

«Напевно, треба взятися нарешті за роботу, а не ходити на телеканали й казати, що не прийшов Москаль, тому слідство зупинилося», – сказав очільник Закарпатської ОДА.

Раніше в інтерв’ю одному з українських телеканалів керівник департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк заявив, що Геннадій Москаль після кількох запрошень в ГПУ так і не з’явився на допит.

У 2014 році Геннадій Москаль був головою тимчасової слідчої комісії парламенту з розслідування злочинів на Майдані.

Вночі 19 лютого силовики у Києві почали штурм Майдану, в результаті чого в Будинку профспілок виникла пожежа. Другий поверх, де розміщувався штаб активістів Євромайдану, вигорів вщент. Деякі перекриття між поверхами завалилися. За офіційними даними, в будівлі загинуло двоє людей. Нині триває реконструкція будівлі.

XS
SM
MD
LG