Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: ринок ЄС вже почав компенсувати втрати України, завдані агресією Росії


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що ринок Європейського союзу починає компенсувати удар по українській економіці, який завдала Росія війною і закриттям свого ринку та блокуванням транзиту у треті країни.

«Частка ЄС в нашій зовнішній торгівлі зараз становить 41%, ринок Європейського союзу потроху починає компенсувати той колосальний удар по нашій українській економіці, по соціальній сфері і рівні життя, який завдала нам Росія, коли почала війну, і тим, що в рамках гібридної війни закрила доступ українським товарам на свій ринок і блокувала транзит на інші ринки», – сказав Порошенко під час заходів, присвячених третій річниці початку Євромайдану 21 листопада в Києві.

Президент також висловив сподівання на те, що на саміті Україна – ЄС у Брюсселі 24 листопада буде знайдений «взаємно прийнятний компроміс» між Києвом, Брюсселем та Амстердамом з питання угоди про асоціацію.

Порошенко наголосив, що українська держава виконала всі 144 пункти Плану дій щодо візової лібералізації Європейського союзу для українців.

«У четвер я вирушаю до Брюсселя на саміт Україна – ЄС. Наголошую, що наша країна виконала 144 пункти Плану дій щодо візової лібералізації, чим довела здатність усьому світу впроваджувати євроорієнтовані реформи будь-якого рівня складності. Насамперед ці реформи були потрібні нам, українцям», – заявив Порошенко.

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати російські «добровольці».

За даними ООН, на Донбасі від початку конфлікту загинули понад 9,6 тисячі людей, понад 22 тисячі були поранені.

XS
SM
MD
LG