Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: Кремль може обміняти Сущенка на арештованого СБУ Павленка


Роман Сущенко
Роман Сущенко

Адвокат Марк Фейгін розраховує, що Кремль погодиться на обмін арештованого у Росії українського журналіста Романа Сущенка на Віктора Павленка, затриманого у жовтні в Україні.

«Вийшов від Романа Сущенка з «Лефортова» (слідчий ізолятор у Москві – ред.). Загалом ми розраховуємо, що Кремль піде на обмін Сущенка на Віктора Павленка, арештованого в Рівному 8.10.2016 Службою безпеки України. Так буде краще для всіх», – написав Фейгін у Twitter.

Інших подробиць адвокат не навів.

На початку жовтня СБУ заявляла про затримання в Рівному агента Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Росії.

Українського журналіста, власного кореспондента агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали в Москві 30 вересня, коли він прибув до Росії у приватних справах, щоб відвідати родичів. Федеральна служба безпеки Росії звинуватила його у шпигунстві і заявила, що він є «співробітником Головного розвідувального управління Міноборони України». Суд заарештував журналіста на два місяці.

Міністерство оборони України категорично відкинуло заяви про причетність журналіста до відомства і до військової розвідки. Сам Роман Сущенко провини не визнає.

1 листопада у МЗС України відбулась міжвідомча нарада з участю Фейгіна, обговорювалися перспективи якнайшвидшого повернення Сущенка в Україну.

XS
SM
MD
LG