Доступність посилання

ТОП новини

Волонтери починають збирати кошти на ліки для постраждалих від агресії Росії


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

У День гідності і свободи міжнародний благодійний фонд «Кожен може» (Everybody Can) й Українська біржа благодійності розпочинають міжнародний Тиждень благодійних чаювань «Cherry Tea/ЧеріТі». Мета акції – зібрати 100 тисяч гривень на ліки для дітей та літніх людей, які постраждали внаслідок воєнної агресії Росії проти України, повідомила Радіо Свобода ініціатор акції, координатор фонду «Кожен може» Марина Лисак.

«Ми закликаємо громадськість у такий засіб допомогти у закупівлі медикаментів. Що можна зробити? У Києві можна завітати на чай у заклади-партнери акції, у нас близько двадцяти закладів, які протягом тижня певну суму відраховують на благодійність, саме на закупівлю медикаментів для дітей і літніх людей», – сказала Лисак.

В інших містах і країнах світу охочі можуть організовувати благодійне чаювання вдома чи в офісі, запросивши друзів чи колег, і збирати пожертви, додала вона. Пожертви можна перерахувати на рахунок фонду «Кожен може» з приміткою «на ліки для дітей і стареньких».

Минулого року під час Тижня «Cherry Tea/ЧеріТі» було зібрано понад 50 тисяч гривень для закупівлі медикаментів і медичного устаткування у Центральний військовий госпіталь Міністерства оборони України. Як відзначила Лисак, «географія» минулорічних чаювань охоплювала майже всі континенти світу.

XS
SM
MD
LG