Доступність посилання

ТОП новини

Сина Джемілєва мають звільнити 25 листопада – Фейгін


Хайсер Джемілєв
Хайсер Джемілєв

Адвокат Марк Фейгін підтвердив інформацію про майбутнє звільнення з в’язниці в Росії сина лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва – Хайсера.

«Хайсер Джемілєв буде звільнений в найближчу п’ятницю, оскільки термін його ув’язнення закінчується», – сказав Фейгін у коментарі проекту Радіо Свобода Крим.Реалії 21 листопада.

Водночас адвокат не виключив можливості виникнення перешкод у процесі звільнення сина Джемілєва.

«Перешкоди завжди можуть виникнути, ніхто від них не застрахований. Що стосується місця його перебування після звільнення, то зараз це питання (оскільки був встановлений адміністративний нагляд – ред.) вирішується», – сказав Фейгін.

Напередодні Марк Фейгін анонсував звільнення «одного з кримських заручників».

Хайсера Джемілєва звинувачували в тому, що в травні 2013 року він у дворі свого будинку в Бахчисараї вбив знайомого сім’ї Февзі Едемова з рушниці свого батька. Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати його справу заново. Хайсера Джемілєва вивезли з сімферопольського СІЗО в Краснодарський край Росії. Він відбуває покарання в Астраханській колонії №10.

Російський суд 15 вересня встановив Хайсеру Джемілєву адміністративний нагляд на три роки. Згідно з рішенням, йому заборонено залишати межі анексованого Криму. Син Джемілєва зобов’язаний двічі на місяць з’являтися в «орган внутрішніх справ за місцем проживання або за місцем реєстрації».

XS
SM
MD
LG