Доступність посилання

ТОП новини

Повідомлення з Лівії: інцидент із мавпою призвів до боїв із танками й десятками загиблих


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

За повідомленнями, що надходять із Лівії, не менш ніж 20 людей загинули і понад 50 були поранені внаслідок кількаденних боїв із застосуванням важкого озброєння між двома родами через інцидент із мавпою.

За словами активістів і медиків, у місті Сабха на півдні країни троє молодиків напустили на школярку дресировану мавпу, яка поранила й покусала дівчину. У відповідь родина потерпілої вбила всіх трьох разом із мавпою.

Після цього між родами обох сторін спалахнули кількаденні бої. Повідомлення з міста стверджують, що в них застосовували танки, ракетні установки й міномети.

У Лівії з 2011 року, з часу усунення від влади і вбивства лівійського диктатора Муаммара аль-Каддафі, не існує міцної влади, що контролювала б країну. Різні регіони країни фактично автономно контролюють серйозно озброєні угруповання, частина з яких заявляє про підтримку одного з двох урядів, що змагаються за владу, інші діють самі за себе, ще на частині території Лівії, навколо міста Сирт на північному узбережжі, діє екстремістське угруповання «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG