Доступність посилання

ТОП новини

У Чехії вшанували пам’ять загиблих героїв Революції гідності


У Празі вшанували пам’ять загиблих героїв Революції гідності
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:52 0:00

У столиці Чехії Празі біля символічної могили на Ольшанському цвинтарі вшанували пам’ять героїв Небесної сотні. За загиблими була відслужена панахида.

В акції взяли участь представники посольства України в Чехії й небайдужі українці. На могилу поклали квіти, запалили свічки, учасники акції заспівали національний гімн України.

Тимчасовий повірник у справах України в Чехії Зіновій Гошовський висловив переконання, що, незважаючи на важкий шлях, народ, який ціною своєї крові зупинив російського агресора, зможе відродити економічне зростання, добробут і процвітання країни.

«Уряди, парламенти, президенти, нехай вони навіть є найкращими у світі, не здатні нічого зробити самі по собі, бо свобода і демократія передбачають участь всіх і кожного», – наголосив Зіновій Гошовський, цитуючи при цьому думку колишнього чеського президента, бійця за демократію Вацлава Гавела.

21 листопада в Україні відзначається День гідності і свободи.

Цього дня 2013 року в Україні розпочались події, які увійшли до історії як Євромайдан. Поштовхом до активного розгортання подій стало рішення влади тодішнього президента Віктора Януковича зупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію України з ЄС.

XS
SM
MD
LG