Доступність посилання

ТОП новини

Лавров: затримання російських військових є «незаконною провокацією»


Сергій Лавров
Сергій Лавров

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав затримання Службою безпеки України російських військовослужбовців «незаконною провокацією».

Як заявив Лавров 22 листопада у Мінську, цим питанням займаються правоохоронні органи Росії.

21 листопада Міністерство оборони Росії заявило, що Служба безпеки України викрала в окупованому Криму й вивезла до Миколаївської області двох, як мовиться в повідомленні, російських військових. За твердженням міністерства, це сталося в неділю посеред дня, коли «працівниками Служби безпеки були незаконно затримані і вивезені з Криму» прапорщик Максим Одинцов і молодший сержант Олександр Баранов.

Служба безпеки України повідомила, що на адміністративній межі з анексованим Кримом були затримані двоє дезертирів, колишніх українських військових, які 2014 року після окупації півострова Росією зрадили присязі і перейшли служити в російську армію.

Як повідомили в СБУ агентству «Інтерфакс-Україна», їх затримали після перетину адмінмежі на контрольному пункті в’їзду-виїзду «Чонгар». Щодо них Служба безпеки України розслідує кримінальні провадження за статтями «дезертирство» і «державна зрада» Кримінального кодексу України, додали у спецслужбі.

XS
SM
MD
LG