Доступність посилання

ТОП новини

Держкіно анулювало прокатні посвідчення семи російських телесеріалів


Державне агентство України з питань кіно вирішило скасувати державну реєстрацію й анулювати прокатні посвідчення семи телесеріалів виробництва Росії.

Як йдеться в повідомленні Держкіно України у Facebook 22 листопада, заборона поширюється на телесеріали «Другий шанс», «Життя розсудить», «Зламані долі», «Мезальянс», «Чужі діти», «Шукаю чоловіка» і «Я подарую тобі кохання».

У повідомленні вказано, що скасування державної реєстрації й анулювання державних посвідчень відбулося на підставі статті 15 закону України «Про кінематографію» (подання суб’єктом кінематографії недостовірних відомостей у документах).

«Вказані телесеріали були вироблені й уперше оприлюднені (демонстровані) після 1 січня 2014 року. Відповідно до статті 15-1 закону України «Про кінематографію», Держкіно заборонило трансляцію фільмів, вироблених фізичними і юридичними особами держави-агресора, які не містять популяризації або пропаганди органів держави-агресора та їхніх окремих дій, але вироблені та вперше оприлюднені після 1 січня 2014 року», – йдеться в повідомленні.

На початку цього місяця Держкіно скасувало державну реєстрацію і визнало недійсним прокатне посвідчення, видане на російський телесеріал «Недоторканна».

У жовтні Держкіно заборонило показ 11 російських фільмів і серіалів.

У квітні президент України Петро Порошенко підписав закон про заборону в Україні фільмів, знятих у Росії після 2013 року, а також стрічок, які популяризують органи влади держави-агресора.

XS
SM
MD
LG