Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: суд обрав запобіжні заходи причетним до викрадення екс-працівника ФСБ Богданова


Ілля Богданов
Ілля Богданов

Голосіївський райсуд Києва обрав запобіжні заходи екс-депутату Харківської облради та двом людям, які причетні до викрадення колишнього працівника ФСБ Іллі Богданова.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Києва, суд обрав для колишнього депутата як організатора запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, до 12 січня 2017 року.

Йому інкримінують «викрадення людини» та «торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини».

У прокуратурі зазначають, що двом людям, які мали таємно перевезти Богданова через кордон, суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою та цілодобового домашнього арешту.

Раніше поліція Києва заявила про зникнення Іллі Богданова, востаннє він виходив на зв’язок 12 листопада. За фактом зникнення чоловіка розпочато кримінальне провадження за статтею 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Згодом у Службі безпеки України заявили, що силовики попередили викрадення та вбивство Богданова. Як повідомив голова СБУ Василь Грицак, українські силовики отримали інформацію про те, що на Харківщині планують переправити через кордон з Росією зниклого раніше Богданова, при спробі переправлення Богданова затримали двох громадян України.

У минулому Ілля Богданов був кадровим офіцером ФСБ, а у 2014 році переїхав до України, брав участь у бойових діях на Донбасі як боєць «Правого сектору», зокрема, провів у диспетчерській вежі Донецького аеропорту близько місяця. Богданов отримав громадянство України.

XS
SM
MD
LG