Доступність посилання

ТОП новини

Ердоган: голосування про припинення переговорів з ЄС щодо членства «не має значення»


 Реджеп Тайїп Ердоган
Реджеп Тайїп Ердоган

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган розкритикував Євросоюз перед голосуванням Європейського парламенту щодо доцільності припиннення переговорів з Анкарою про вступ до ЄС.

Виступаючи в Стамбулі на конференції, Ердоган сказав, що, «незалежно від результату, це голосування не має ніякого значення в наших очах».

Ердоган сказав, що «жодна з обіцянок», наданих Туреччині країнами-членами ЄС, не була виконана.

За його словами, Туреччина «дала зрозуміти, і не раз, що ми дбаємо про європейські цінності більше, ніж у багатьох країнах ЄС, але ми не бачимо конкретної підтримки з боку західних друзів».

Провідні члени Європейського парламенту 22 листопада закликали до припинення переговорів з Туреччиною про вступ до ЄС в відповідь на репресії проти політичних опонентів Ердогана після невдалої спроби державного перевороту в липні.

Туреччина офіційно подала заявку на вступ до тодішнього Європейського економічного співтовариства, попередника ЄС, іще 1987 року. Але самі переговори про вступ почалися тільки 2005 року і відтоді не досягли значного поступу. Брюссель різко критикує владу Туреччини за становище з правами людини і свободою висловлювання.

XS
SM
MD
LG