Доступність посилання

ТОП новини

Надбудову на Будинку профспілок у Києві почали зносити


Демонтаж незаконної надбудови над Будинком профспілок (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:52 0:00

На Будинку профспілок у Києві розпочався демонтаж незаконно зведених поверхів. На даху будівлі вже встановлюють поперечні балки, після чого будуть розрізати бетонні перекриття, повідомив радник Київського міського голови з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець.

Водночас за дві години після початку знесення надбудови на місці демонтажу уже не було робітників. На відео, знятому за допомогою дрона, на даху Будинку профспілок видно лише невелику купу цегли, піддони і шматки арматури і труб.

Секретар Київради Володимир Прокопів зазначив, що незаконні поверхи на будівлі демонтують до кінця року. За його словами, забудовник компенсує всі витрати.

Підготовчі роботи перед знесенням розпочалися 14 липня. Та оскільки надбудову робили як капітальний проект і пошкодили дах Будинку профспілок, то перед початком безпосередньо демонтажу міські комунальники мали розробити проект демонтажу.

У березні 2016 року Вищий господарський суд України відхилив касаційну скаргу підприємства «Господарське управління Київської міської ради профспілок» і залишив чинним рішення судів попередніх інстанцій, тобто зобов’язав столичні профспілки і їхнього підрядника ТОВ «Буд-Жил-Пром» знести незаконно зведені поверхи будівлі на вулиці Хрещатик, 16.

Раніше програма «Схеми», спільний проект Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший», повідомляла про незаконно надбудовані поверхи над Будинком профспілок на майдані Незалежності, які на початку минулого року на замовлення Київської міської ради профспілок добудувала компанія «Буд Жил-Пром».

Це фірма з орбіти голови Федерації греко-римської боротьби Києва, а в минулому – фігуранта столичних кримінальних хронік Івана Балабана. На початку 1990-х його звинувачували у залякуванні та «кришуванні» бізнесу, а також – збройних нападах і підпалах.

XS
SM
MD
LG