Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську почалося засідання Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу


Засідання учасників Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі розпочалося 23 листопада в білоруському Мінську. Про це у Facebook написала прес-секретар представника України в ТКГ, екс-президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

За інформацією Міністерства закордонних справ Білорусі, раніше сьогодні засідали робочі підгрупи контактної групи.

Попереднє засідання групи відбулося два тижні тому. Під час зустрічей обговорювали зокрема розведення сил на трьох пілотних дільницях лінії контакту і перспективи відкриття нових дільниць, і, крім того, перспективи розмінування на цих територіях.

Днями Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) закликав Контактну групу в Мінську вжити термінових заходів для забезпечення водопостачанням жителів Луганщини. Як повідомляє прес-служба комітету, необхідно знайти механізм оплати електрики, яка надається водонапірним станціям, що забезпечують водою населення по обидва боки ліні розмежування. У МКЧХ заявляють, що близько 600 тисяч людей на сході Україні знову перебувають під загрозою залишитися без водопостачання.

А родичі полонених українців заявили про неефективність Мінських угод у питанні звільнення заручників і закликали владу «посилити й активізувати» роботу гуманітарної підгрупи на переговорах. За їхніми словами, нині процес обміну полоненими зупинився, а самі переговори є непрозорими й закритими.

Від 2014 року в Мінську відбуваються переговори з участю представників України, Росії, ОБСЄ та проросійських сепаратистів щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

XS
SM
MD
LG