Доступність посилання

ТОП новини

Уряд скасував 367 постанов у сфері регулювання бізнесу


Кабінет міністрів України скасував 367 постанов у сфері регулювання бізнесу. Відповідне рішення уряд ухвалив на сьогоднішньому засіданні.

«У нас там не тільки радянські норми. У нас багато речей, якими користуються ті, хто створює перешкоди для ведення бізнесу», – сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Прем’єр за пропозицією міністра юстиції України Павла Петренко доручив сформувати міжвідомчу робочу групу, яка має проаналізувати можливість скасування додаткового пакета регуляторних актів, ухвалених раніше на рівні міністерств і відомств.

«Даю доручення... Місяць, і ми ухвалюємо ще один пакет рішень, що руйнують зарегульованість на рівні міністерств», – додав він.

Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов під час засідання уряду зазначив, щ йдеться про скасування 367 застарілих регуляторних документів, наприклад, регулювання продажу сіна на ринках.

Гройсман очікує, що завдяки сьогоднішньому рішенню уряду Україна зможе піднятися в рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business.

Україна посіла 80 місце з-поміж усіх країн світу за легкістю ведення бізнесу, свідчить рейтинг Doing Business 2017, який оприлюднив Світовий банк. Порівняно з аналогічним дослідженням, оприлюдненим минулого року, Україна поліпшила свої позиції на три пункти.

XS
SM
MD
LG