Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Німеччини: Штайнмаєр і Еро запропонували провести «нормандську зустріч» наступного тижня у Мінську


Франк-Вальтер Штайнмаєр
Франк-Вальтер Штайнмаєр

Міністри закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр та Франції Жан-Марк Еро запропонували провести зустріч у «нормандському форматі» наступного тижня у Мінську, повідомляє МЗС Німеччини.

«Міністр закордонних справ Штайнмаєр у парламенті: Жан-Марк Еро і я запропонували нашим колегам з України та Росії зустрітися наступного тижня у Мінську», – повідомляє відомство у twitter.

Сьогодні міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що можливою датою зустрічі голів міністерств закордонних справ країн «нормандської четвірки» (Україна, Росія, Німеччина і Франція) є 29 листопада.

Раніше прес-служба Адміністрації президента України повідомила, що Петро Порошенко з канцлером Німеччини Анґелою Меркель обговорили виконання Мінських угод і домовилися про проведення наприкінці листопада зустрічі міністрів закордонних справ країн «нормандської четвірки».

У Німеччині заявили, що робота для створення так званої «дорожньої карти» виконання мінських домовленостей про врегулювання на частині українського Донбасу відбувається з великими труднощами й доволі повільно.

Через те, що мінські домовленості практично не визначають послідовності виконання їхніх пунктів, керівники держав «нормандського формату» – України, Німеччини, Франції і Росії – домовилися у жовтні на зустрічі в Берліні, що голови МЗС цих країн мають підготувати «дорожню карту», яка узгодила б цю послідовність виконання пунктів усіх трьох головних мінських угод: Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року, Мінського меморандуму від 19 вересня 2014 року і Мінського комплексу заходів від 12 лютого 2015 року.

XS
SM
MD
LG