Доступність посилання

ТОП новини

Оліфер: у Мінську домовилися про відкриття КПВВ біля Золотого до 10 грудня


Золоте (архівне фото)
Золоте (архівне фото)

У Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи сторони попередньо домовилися відкрити контрольний пункт в’їзду-виїзду в Золотому на Луганщині до 10 грудня, повідомила речниця представника України в групі, колишнього президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

«Строго дотримуючись узятих на себе зобов’язань, сьогодні вранці Україна була повністю готова до запуску роботи КПВВ в Золотому. Однак представники ОРЛО продовжують блокувати його роботу. Під час засідання Тристоронньої контактної групи досягнуто попередньої домовленості про відкриття цього пункту пропуску до 10 грудня. Українська сторона готова до роботи даного КПВВ ще з березня 2016 року», – написала Оліфер на своїй сторінці в Facebook за підсумками засідання Контактної групи 23 листопада.

В угрупованні «ЛНР» заявили, що наміри української сторони відкрити пункт пропуску в Золотому є «провокацією». Сепаратисти заявляють, що домовленостей про відкриття КПВВ до 23 листопада не було.

9 листопада за підсумками попереднього засідання контатконї групи в Мінську Оліфер заявила, що група доручила СММ ОБСЄ спільно з СЦКК, українською стороною і сепаратистами гарантувати безпеку біля контрольного пункту в’їзду-виїзду в Золотому і відкрити пункт до 23 листопада.

31 березня цього року на Луганщині офіційно відкрили КПВВ «Золоте», але від моменту свого відкриття цей пункт пропуску пропрацював лише кілька годин через постійні обстріли. «Золоте» – єдиний автомобільний пункт пропуску на лінії розмежування у Луганській області.

XS
SM
MD
LG